2005-12-21

IKI-osoitteen hankkiminen ja Gmail (only in Finnish)

Tässä lyhyt ohje miten päästä vaihtuvista sähköpostiosoitteista ja palvelimista:

IKI
- Iki osoite on kätevä, voit käyttää sitä siitä huolimatta että varsinainen käyttämäsi sähköpostipalvelu muuttuisi - IKI on sähköpostin uudelleenohjaus palvelu - kuin puhelun siirto. Liittyminen maksaa 30e, vuosimaksua ei ole perustamisesta (1995) lähtien peritty.
1) osoitteesta http://www.iki.fi/iki/palvelut.html löydät lomakkeen, jonka kautta voit hakea omaa iki-osoitetta, lomakkeeseen voit käyttää nykyistä osoitetta.
2) maksa 30e sivuilla neuvotulla tavalla
3) kun saat osoitteen, voit kokeilla sen toimintaa ja tarvittaessa vaihtaa käytetyn varsinaisen sähköpostiosoitteen iki:n www-sivujen käyttäjäasetuksista.

Gmail
- Gmail on Googlen ilmainen sähköpostipalvelu, jossa on tilaa lähes loputtomasti, siinä on tehokas roskaspostisuodatus ja ennen kaikkea sitä käyttäessä oman sähköpostiosoitteen voi määritellä itse niin, että lähettämäsi posti näyttää tulevan iki-osoitteestasi.
1) Hanki Gmail-osoite ellei sinulla jo sellaista ole
3) kun pääset sisään Gmailiin, mene asetuksiin (settings) ja valitse tilit (accounts).
4) klikkaa Lisää toinen omistamasi sähköpostiosoite (add another email address)
5) lisää iki-osoitteen tiedot ja tee osoitteen validointi ohjatusti
6) palaa takaisin tilit-näkymään ja vaihda iki-osoite oletukseksi (set as default)

Nyt voit lähetää Gmailista postia niin, että vastaukset tulevat takaisin Gmailiin ikin kautta. Jos kyllästyt Gmailiin, voit vaihtaa IKI-palvelun kautta sähköpostipalvelua ja kaikki postit seuraavat perässäsi. Ei enää sähköpostin muuttoilmoituksia!

Työpostit ja yksityiset postit on hyvällä pitää erillään niin, että mahdollisessa työpaikan vaihdossa vanhat työhuolet jäävät taakse, mutta omat postit seuraavat perässä.

Gmail-postit voit hakea myös POP/IMAP-yhteyden läpi tavallisella postiohjelmalla, näin saat sähköposteista varmuuskopion. Ohjeet tähän löytyvät Gmailista.

(päivitetty 2009-03-24)

Lisäys 2009-12-06:
  • Jotkut sähköpostiohjelmat tai palvelut näyttävät kuitenkin ensisijaisena osoitteena gmail-osoitteen. Tämän kiertäminen vaatisi IKIltä lähtevän sähköpostin palvelun, mutta sellaista ei kuitenkaan ole tarjolla. Lisää ominaisuudesta Gmail-blogissa.
  • IKI:n oma ohje, Googlen ohje oman osoitteen käytöstä Gmailissa.
  • Ajantasaiset ja tarkat tiedot IKIstä löytyvät osoitteesta www.iki.fi.